Setkání Bretaňských ohařů

29.08.2010 18:08

Fotky ze setkání 3-4.7.2010

 

 

 

 

 

více v odkazech        https://breton.rajce.idnes.cz/

 Setkání  bretaňských ohařů v Hluboké nad Vltavou 3. – 4. července 2010
Skupina nadšenců s bretaňskými ohaři se počátkem července sešla v krásném prostředí pod zámkem Hluboká nad Vltavou. Účelem setkání bylo vyměnit si zkušenosti z práce s bretaňskými ohaři a ukázat těm, kteří ještě dostatek zkušeností nemají, jak se psy pracovat.
Počasí přítomným přálo a na setkání vládla dobrá nálada. Setkáni zahájily slavnostní fanfáry trubačů z Hluboké nad Vltavou. Poté se zájemci rozjeli do honitby a každý měl možnost vyzkoušet si se svými pejsky vystavování, vlečky a aporty. Honitbu, ve které bylo hodně zvěře, nám dalo k dispozici pro naši akci MS Jívno. Jiní zájemci měli možnost navštívit nádherný zámek a jeho krásné okolí.
V té době jak známo panovala více než třicetistupňová vedra, takže účastníci nakonec logicky skončili u rybníka. Pejskové i jejich páníčkové a paničky se přirozeným způsobem rozplavali za živými kachnami. Ty ale nečekaly, až k nim připlaveme, ale ukázaly nám, že umějí také létat.
Krásný a náročný den jsme zakončili v myslivecké klubovně v hostinci v Jívně, kde nás čekala pravá myslivecká pochoutka – srnčí na šípkové omáčce s knedlíkem.
Druhý den byl věnován agilitám. Každý si mohl vyzkoušet překážky, slalom i tunely. Pejsci i jejich páníčkové se zde projevili jako velmi šikovní.
Závěrem je třeba poděkovat všem účastníkům, kteří nezištně této akci věnovali svůj volný čas a každý přiložil ruku k dílu. Poděkování zasluhuje i MS Jívno za přípravu zvěře a za prostředí, ve kterém se akce konala.
Jelikož akce byla velmi úspěšná, tak věříme, že se bude v budoucnu v podobném rozsahu opakovat.


Agata Štveráčková

Kontakt

Bretaňský ohař , Epagnuel-breton

stverackova.a@seznam.cz

Štveráčková Agata
Podolanka
PRAHA -východ
250 73

Telefon
+420 777 29 65 88

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode